music clearence

Music Clearances voor commercials en films

 

Wie in een commercials of film gebruik wil maken van bestaande muziek, dient vooraf toestemming te vragen aan de componisten of hun muziekuitgevers voor het gebruik van de compositie en aan de platenmaatschappijen voor het gebruik van de opname.

Het verkrijgen van toestemming is doorgaans een tijdrovende en ingewikkelde zaak, waarbij er met meerdere rechthebbenden in binnen- en buitenland moet worden onderhandeld over bedragen die varieren van enige honderden tot tienduizenden Euro’s per song. De bedragen die door platenmaatschappijen en muziek-uitgevers gevraagd worden voor een song varieren enorm. Copyright Control is goed op de hoogte van de geldende tarieven, waardoor u weet of u teveel betaalt of het juiste tarief.

Copyright Control werkt met de grootste TV- en Filmproducenten en verzorgt het gehele trajekt van de onderhandeling over tarieven tot en met het opstellen en/of screenen van de licentie-overeenkomst. Hierin zijn de voorwaarden voor het gebruik opgenomen, opdat een filmproducent of reklamebureau niet achteraf met onverwachte claims, restricties en herhalingfees zit opgescheept.

Wij doen de clearances voor onder meer: Eyeworks, Pupkin Film, A-film, Lemming Film, Isabella Films, IJswater Films, Topkapi Films etc

Voor clearances of meer info over dit onderwerp: mail naar copyrightcontrol